Creatine is een voedingssupplement wat tegenwoordig steeds meer wordt gebruikt onder fanatieke sporters. Deze lichaamseigen stof heeft alles te maken met de energie en spieropbouw van je lichaam en is daarom voor zowel krachtsport als duursport erg interessant. Echter wordt dit voedingssupplement pas sinds de afgelopen jaren steeds meer gebruikt. Dit maakt dat er nog relatief weinig concreet onderzoek is wat aantoont wat nou precies het effect, de voordelen en de nadelen van deze stof zijn. Toch zijn er een aantal voordelen die al bekend zijn bij het gebruik van creatine bij sporters. We bespreken de twee belangrijkste voordelen.

Verhoog je energie

Het belangrijkste voordeel, en reden waarom veel sporters creatine gebruiken, is dat deze stof ervoor zorgt dat jij meer energie, kracht en uithoudingsvermogen hebt. Kortom, jij kan met een portie creatine beter presteren wat betreft sport. Nu is het niet zo dat creatine een stof is die het lichaam zelf niet kent. Je lichaam maakt zelf al creatine en haalt het daarnaast uit dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Echter is het lastig om een grote hoeveelheid binnen te krijgen zonder hier aanvullende supplementen voor te nemen. Door deze Sportvoeding, creatine, heb jij meer energie zonder kilo’s vlees te eten. Wat betekent dit voor jou? Voor krachtsporters komt het er op neer dat ze zwaarder kunnen trainen of meer herhalingen kunnen doen. Voor duursporters zal de prestatie qua uithoudingsvermogen omhoog gaan.

Versnel het spierherstel

Naast een verhoogde energie staat creatine als voedingssupplement ook bekend om het versnelde spierherstel. Tijdens het sporten ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren wat zorgt dat jij spierpijn hebt, maar wat voornamelijk bedoeld is om jouw spieren te laten groeien. Creatine bevat een stofje waardoor dit spierherstel versneld plaatsvindt en jij dus minder spierpijn hebt en sneller weer voluit kan sporten. Dit zorgt ervoor dat jij in korte tijd meer kan sporten en dus veel spiermassa kan ontwikkelen.