Een sporthorloge is een uurwerk dat bedoeld is om tijdens het sporten te dragen. Een hardloophorloge is speciaal ontworpen voor hardlopers en meet allerlei statistieken over je loopactiviteit, zoals snelheid, afstand en hartslag.

Wat het verschil is tussen een sporthorloge en een hardloophorloge, is dat sporthorloges meestal geen extra functies hebben en zich richten op het meten van sportieve prestaties. Hardloophorloges zijn gericht op hardlopers en stellen je in staat om je loopactiviteiten nauwkeurig bij te houden.

Allereerst, waar is een sporthorloge goed voor?

Sporthorloges zijn ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in het bijhouden van hun sportprestaties. De meeste sporthorloges kunnen de tijd, snelheid, afstand en calorieën bijhouden die je tijdens het sporten verbruikt.

Sommige sporthorloges hebben ook functies zoals een stopwatch, een chronometer en een timer. Je kunt ze gebruiken om verschillende soorten training te volgen en je voortgang bij te houden.

Waarom kiezen voor een hardloophorloge in plaats van een sporthorloge?

Als je veel hardloopt, is een hardloophorloge een betere optie.

Hardloophorloges zijn ontworpen om alle relevante statistieken over je loopactiviteit bij te houden. Ze kunnen je snelheid, afstand, tijd en hartslag meten. Sommige hardloophorloges hebben ook functies zoals een GPS-tracker die je exacte locatie volgt tijdens het lopen.

Hardloophorloges zijn ideaal voor mensen die gepassioneerd zijn over hardlopen en die willen zorgvuldig bijhouden hoe ze presteren.

Het is belangrijk om te weten wat voor soort activiteit je gaat doen voordat je een sporthorloge of hardloophorloge aanschaft. Sporthorloges zijn meestal goedkoper dan hardloophorloges, maar hardloophorloges hebben meer functies die specifiek bedoeld zijn om je loopactiviteit bij te houden.

De 3 beste sporthorloges en hardloophorloges van dit moment

Op zoek naar een sporthorloge of hardloophorloge maar weet je niet welke je moet kiezen? Geen probleem! Wij hebben hieronder de 3 beste sporthorloges en de 3 beste hardloophorloges voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de meest recente overzichten van beste sporthorloges, smartwatches of hardloophorloges? Kijk dan eens op Smartch.nl

De 3 beste sporthorloges:

– Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 is een uitstekende optie als je op zoek bent naar een sporthorloge. Het horloge kan de tijd, snelheid, afstand en calorieën bijhouden die je tijdens het sporten verbruikt.

– Garmin Forerunner 235

De Garmin Forerunner 235  is een andere geweldige optie als je op zoek bent naar een sporthorloge.  Garmin is bekend om zijn hoogwaardige GPS-ontvangers en de Forerunner 235 maakt daar geen uitzondering op. Het horloge beschikt over een full-color Garmin Chroma Display en kan gemakkelijk alle benodigde informatie weergeven.

– Samsung Gear S3 Frontier

De Samsung Gear S3 Frontier  is een smartwatch die is ontworpen voor mensen die een actieve levensstijl hebben. Het horloge heeft vele handige features, zoals GPS, een hartslagmeter en Samsung Pay. Daarnaast is het ook stoot- en waterdicht.

De 3 beste hardloophorloges:

– Garmin Forerunner 935

De Garmin Forerunner 935  is een hardloophorloge met vele mogelijkheden. Het horloge beschikt onder andere over GPS, een hartslagmeter en toerenteller. Ook is het waterdicht tot 50 meter.

– Polar V800

De Polar V800 is een hardloophorloge met vele sportieve functies. Het horloge beschikt onder andere over GPS, een hartslagmeter en een trainingsprogramma. Ook is het waterdicht tot 30 meter.

– Suunto Spartan Sport Wrist HR

De Suunto Spartan Sport Wrist HR  is een hardloophorloge. Dit betekent dat het horloge is ontworpen om je hardloopactiviteiten bij te houden. Het horloge beschikt over verschillende hardloopfuncties, zoals een GPS-tracker, hardloopschema’s en een hardlooplogboek. Daarnaast geeft het horloge realtime informatie over je hardloopprestaties, zoals je hartslag, snelheid en afstand.