Nederland is fietsland bij uitstek. Nergens anders vind je een zo’n goed georganiseerd wegennet voor de fiets en gemiddeld bezitten we in ons land zelfs meer dan een fiets per persoon. Zo hebben veel mensen en een gewone of elektrische fiets, en een ATB om de weekenden de bossen in te gaan op de fiets. Waar Nederland ook bekend om staat is dat men hier erg zuinig op de fiets is. Er zijn dan ook voldoende mogelijkheden de fiets te beschermen.

Zo blijft je fiets lang in perfecte conditie

Idealiter zet je de fiets elke avond binnen. Op die manier houd jij de fiets lang in perfecte conditie. Soms echter, heb je geen ruimte en moet je het anders oplossen. Dat kan bijvoorbeeld met fietshoezen, ook wel afdekzeilen genoemd. Je fiets beschermen kan met fietshoezen, zeker als de fiets buiten staat. Door je fiets op deze manier te beschermen, heb je veel langer plezier van de fiets.

Universele hoezen en ook geschikt voor elke bakfiets en fiets

Je hebt verschillende soorten fietshoezen die je fiets steeds perfect kunnen beschermen. Dat is de fietshoes voor de bakfiets, de fietshoes van reguliere kwaliteit en de luxe uitvoering van de fiets afdekhoes. De hoezen zijn universeel en dus prima geschikt voor elke bakfiets en fiets. De hoezen beschikken over een elastische rand. En dat betekent dat de hoes prima aansluit op de fiets en je fiets dus optimaal beschermd wordt.

Bescherming tegen sneeuw, regen, vuil en bladeren

Heb je geen plek binnen, dan kun je met de fietshoes prima uit de voeten. Met de hoes bescherm je de fiets tegen zaken als sneeuw, regen, vuil en bladeren. Steeds bieden de fietshoezen optimale bescherming. De hoezen heb je ook nog eens in verschillende kleuren en voordeel is dat je de hoes ook nog eens gemakkelijk op te ruimen.

Hoes is ongevoelig voor verkleuring

Heb je een bakfiets – bijvoorbeeld om je kinderen in te vervoeren- dan is er voor een dergelijke fiets vaak binnen sowieso geen ruimte. Dan ben je dus altijd aangewezen op een beschermhoes voor de fiets. De hoes houd je zo schoon en droog. De hoezen zijn prima bestand tegen zonlicht en zijn UV-bestendig. Ook de fietshoezen die beschikbaar zijn voor de bakfiets biedt maximale bescherming. Dat komt onder meer ook door de elastische zoom, die zorgt voor een strakke bakfiets.

Droge en warme plaats

Zeker in de winter is het belangrijk de fiets te beschermen tegen de kou. Idealiter bewaar jij de fiets op een droge en warme plaats. Heb je een elektrische fiets? Let dan in de winter extra op de capaciteit van de accu. In de winter is het ook al erg belangrijk de fiets regelmatig te wassen. Vaak is sprake van zoutopslag, en dus spoel jij de wielen maar ook de rest van de fiets goed af. Maak de fiets daarna schoon.

Slot van de fiets

De hoes is ook ideaal voor op de camping bijvoorbeeld, op het moment dat de fiets niet overdekt gestald kan worden. Het mooie is dat zelfs rekening gehouden is met het slot van de fiets. Zo is je slot ook nog eens beschermd tegen de weersinvloeden. Uiteraard kan de fiets ook gewoon op slot. De populaire bakfietshoes heeft afmetingen van 268 bij 107 bij 103 centimeter. De hoezen zijn eveneens geschikt voor de racefiets, MTB en de stadsfiets.

Lang mooi

Heb je binnen geen plek voor de fiets? Dan is er geen man overboord. Dan kies je gewoon voor een beschermhoes. Dan is de fiets op de best mogelijke manier beschermd, speciaal tegen de wisselvallige weersomstandigheden in ons land. Zo blijft je fiets in elk geval lang mooi.

Voor meer informatie, kijk op: dezeilenspecialist.nl