Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan met de fiets? Dan is het noodzakelijk dat je de juiste voorbereiding treft. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je een van onderstaande producten willen aanschaffen, dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om de producten aan te schaffen bij een speciaal winkel waarbij fietsvakantie centraal staan. Daarnaast is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het kijken waar je het beste terecht kunt voor deze producten.

Neem altijd een fietsbandset mee

Als je op fietsvakantie gaat is het altijd aan te raden om een Simson bandenplakset mee te nemen. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je jouw fietsvakantie kan voortzetten als je een klapband krijgt. De meest voorkomende probleem tijdens fietsvakanties is dat mensen dergelijke sets niet meenemen waardoor ze hun vakantie moet onderbreken en dat is natuurlijk zonde. Om deze reden is het altijd aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om een Simson bandenplakset mee te nemen. Hierdoor weet je zeker dat in geval van een plakband je verder kunt met fietsen en dat is natuurlijk wel zo prettig. Voorkomen is beter dan genezen. Band plakken is een ideale oplossing hiervoor!

Het meenemen van een EHBO kit

Als je op fietsvakantie gaat is het ook goed om een EHBO kit mee te nemen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het altijd aan te raden om een EHBO kit mee te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als je een ongeluk maakt. In een dergelijk setje heb je alle benodigdheden die je nodig hebt om bij een eventueel valpartij je fietsvakantie te kunnen continueren. Ben je benieuwd naar een dergelijk kitje? Je kunt deze namelijk eenvoudig onder de zadel monteren. Benieuwd? Ga dan direct naar een fietswinkel bij jou in de buurt en schaf een dergelijk setje aan. Vind jij het fijner om een setje ergens anders te monteren? Dan is dit ook vaak mogelijk! Ga direct naar een fiets speciaalwinkel en schaf je set aan om wonden te voorkomen.

Juiste kleding voor je fietsvakantie

Als je op fietsvakantie gaat is het noodzakelijk dat je de juiste kleding aan hebt. Het type kleding dat je draagt is natuurlijk afhankelijk van het type vakantie dat je gaat uitvoeren. Ga jij op rustig tempo fietsen, dan heeft juiste kleding minder impact dan een race fietsvakantie. Als jij een vakantie gaat om op snel tempo te fietsen, dan is het aan te raden om fietskleding te dragen waar je echt resultaten mee kunt boeken. Heb jij geen ervaring met kleding voor een fietsvakantie? Dan is het aan te raden om naar een specialist te gaan zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken voor kleding.