Wanneer het gaat over sport, is fietsen is Nederland zeer populair. Vooral wielrennen doen we hier graag, en zijn we bovendien best goed in. De een doet aan (duur)sport als hobby, terwijl de ander het serieuzer neemt. Hoe dan ook, er zijn bepaalde supplementen die worden aangeraden aan duursporters. Dergelijke sportsupplementen zijn dan ook gebruikelijk onder professionele duursporters. Welke supplementen dit zijn, lees je hier.

Top 3 supplementen voor duursporters

Doe jij aan wielrennen of een andere duursport? Dan zijn de volgende sportsupplementen voor jou geschikt:

  • BCAA-aminozuren
  • Cafeïne pillen
  • Creatine

Lees hieronder meer over deze supplementen voor duursporters! Alles over sportsupplementen is te vinden op muscleconcepts.nl.

BCAA-aminozuren

Voor duursporters is herstel van groot belang. Na intensieve inspanningen is het belangrijk dat jouw spieren goed herstellen. Hiervoor zijn BCAA-aminozuren geschikt. Deze aminozuren zorgen ervoor dat jij beter en sneller herstelt, wat natuurlijk van belang is (vooral wanneer je regelmatig sport).

Cafeïne pillen

Meer energie en uithoudingsvermogen tijdens het sporten? Kies voor cafeïne pillen! Deze geven jou de energie die je nodig hebt om beter te presteren. Aangezien uithoudingsvermogen van groot belang is voor duursporters, zijn cafeïne pillen een goede uitkomst.

Creatine

Hoewel creatine eigenlijk vooral effectief is voor krachtsporters, heeft creatine ook voordelen voor duursporters. Dit is vooral voor duursporters die sprints doen, zoals wielrenners. Ook voorkomt creatine dat je spieren afbreken. Al met al dus ook voor duursporters een interessant supplement!

Conclusie

Als duursporter is het zeker een goed idee om voor supplementen te kiezen. Hierboven zijn drie populaire supplementen voor duursporters (BCAA-aminozuren, cafeïne pillen en creatine) beschreven. Er zijn echter vele sportsupplementen die jij als duursporter zou kunnen gebruiken. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen op basis van jouw situatie. Bepaal voor jezelf welke supplementen bij je passen, of vraag advies als je hier niet zeker van bent. Profiteer daarna van de voordelen van sportsupplementen, maar vergeet niet om je voeding ook op peil te houden!